Startside
Om meg
Cv
Bøker
Kunst
Kontakt
 
 
 
 

Kurator Bjørn Inge Follevaag: » Poesiens puls»
Kunsthistoriker Lise Kristiansen
Bergens Tidende: Cathrine Trane Hansen
Stavanger Aftenblad: Trond Borgen
Grunnbok i bildeskaping

Aggi Folgerø Johannessen har etterhvert blitt noe av en institusjon i det bergenske kunstliv - og er i dette sitt 90ende år fremdeles særdeles aktiv som kunstner.

«Bildene mine er ganske enkelt dikt som er skrevet med mitt billedspråk», har Aggi uttalt (Fra «Aggi Folgerø Johannessen. Et liv med kunsten», 2017). Nettopp dette poetiske er det kunstanmelder Trond Borgen vektlegger i en anmeldelse av hennes utstilling i Stavanger Kunstforening i 2002 «…styrken i hennes evne til lyrisk abstraksjon av motivet….hun skaper en stemningsfull syntese av inntrykk, lengsel og drøm».
"Folgerø Johannessens malerier gir assosiasjoner både til modernistisk maleri, der fargen og flaten er det sentrale i uttrykket, og til symbolisme og ekspresjonisme. Bildeverdenen hennes preges av harmoni, og verkene har en lyrisk kvalitet, som kan minne om skildringene til natursymbolister som Egedius og Solberg. Tankene går også i retning av naturbildene til Munch og til Matisse. Maleriene hennes er vitale og sanselige, men samtidig rene, fylt av ro og lys. De ikke-naturalistiske fargene gir enkelte av maleriene et skjær av drøm, fantasi og lengsel. Denne poetiske innadventheten i maleriene inviterer betrakteren til å dikte videre, med utgangspunkt i egne følelser og indre bilder. Gjennom sine malerier mener Folgerø Johannessen hun kan uttrykke noe usigelig, noe ikke-verbalt.» (kunsthistoriker Lise Kristiansen, 2005)

Aggi Folgerø Johannessen er født i Stavanger i 1932, men bor og arbeider i Bergen. I 10 år - fra 1982 til 1992 - bodde, arbeidet og studerte hun i København. Folgerø Johannessen har gjennom årene hatt et utall utstillinger, både i Norge og Danmark. I Bergen har hun blant annet tidligere stilt ut ved Galleri s.e. og Galleri Siverts. Aggi Folgerø Johannessen har også bakgrunn som kunstlærer for barn og unge. I 2003 ga hun ut ”Grunnbok i bildeskaping”, et pedagogisk verk som har blitt benyttet ved flere lærerhøyskoler.